Az eddigi években rendszeresen megrendezik a melegek felvonulását Budapesten. És eddig minden évben fel is léptek ellene. A Meleg Méltóság Menete szeptember 5-én lesz, és erre az alkalomra nemcsak a meleg szervezetek, hanem a felvonulást ellenzők is szervezkednek. És a kérdésem jogos szerintem: Miért engedélyezi a rendőrség az egyik szélsőségnek az utcára vonulást és a provokálást, és miért tiltja meg egy másiknak? A homoszexualitás ugyanúgy szélsőség, mint a nácizmus. Előbbi ráadásul természeti eredetű, míg utóbbi csak egy ember fejéből kipattant gondolat. Félre ne értsetek, nem értek egyet egyik oldallal sem. A problémát abban látom, hogy egy demokratikus jogállamban a szabad gyülekezéshez való jog sérül. Mennyivel provokálóbbak az árpádsávos zászlóval felvonulók, mint a fehérneműre vetkőző egyneműek, akik az utcán falják egymást? Mit mond a felvonulást védő rendőr otthon a gyermekének, ha az rákérdez, hogy azok a férfiak és nők mit csinálnak? Mit válaszol egyik illetve másik esetben? Miért engedélyezik azt, hogy olyan emberek, akik a természetben a perifériaállatok táborába tartoznak, hirdethessék saját betegségüket? Ha a Rendőrség egy ilyen felvonulást engedélyez, mi tartja vissza őket attól, hogy a pedofilok is felvonuljanak? Elvégre ugyanannyi joguk van a saját betegségükhöz, mint a melegeknek.

Az állampolgárok számára az Alkotmány biztosítja a keretet, amin belül kifejezhetik nemtetszésüket. Miért kell szétverni azokat, akiknek nem tetszik, hogy homoszexuális emberek vonulnak az Andrássy úton, ott, ahol gyerekek és idősek sétálnának amúgy? Milyen érzés egy másik ország állami vezetőjének azt mondani: Ezen az úton vonulnak föl évente a honi meleg párok. Mennyit von le az Andrássy út kultúrális értékéből ez a felvonulás? Nem a felvonulás ellen vagy mellett szeretnék érvelni, csak arra hívom fel a figyelmet, hogy ma Magyarországon a szélsőségeket nem ugyanúgy kezeljük. A szélsőjobb burkoltan bár, de gyűlöletkeltő, a melegek pedig egy deviáns viselkedéssel, egy társadalomölő magatartással járó betegséget reklámoznak, hirdetve, hogy ugyanolyan értékű tagjai a társadalmunknak. Egyénenként biztosan azok. Csak törődjenek bele, hogy melegként nem lehet gyerekük. Ha a természet nem ajándékozza meg őket utóddal, a emberek miért tehetik?

Még a II. világháború előtt érte az a kritika a weimari Német Köztársaságot, hogy a bíráskodások alkalmával a bal szeme élesebb volt. Most ugyanez a hibája a szocialistáknak is. A Magyar Gárdát feloszlatják, ami helyes. De nem kellene-e megnézni, hogy a hasonlóan szélsőséges irányzatok képviselői mekkora veszélyt jelentenek a társadalomra?

A homoszexualitás önmagában nem bűn, mint ahogy a sovinizmus sem. A probléma akkor jelentkezik, amikor ebből valakinek vagy valakiknek (társadalmi réteg, etnikum, vallási csoport) kára származik. Mit gondoltok, akik engedélyezik a melegfelvonulást, azok mit szólnának hozzá, ha a saját ablakuk alatt masíroznának a melegek? Magánemberként ők vajon mit gondolnak? A másik: miért is tüntetnek a melegek? Azért, hogy a társadalom elfogadja őket? Épp ezzel van a probléma. Hogy agresszív eszközökhöz nyúlnak a saját betegségük és negatív viselkedésük elfogadásáért.

Van azonban egy harmadik fél, akiről kevés szó esik. Ez a harmadik fél egy csoport, a millió sebből vérző, morálisan gyenge, a poltika bábjává tett Rendőrség. Egyszer szívesen beszélgetnék azzal a rendőrrel, aki a két csoport között áll, és kénytelen felsőbb utasításra, akár az elveivel ellenkező módon cselekedni. Akit az egyik fél szidalmaz, mert a hatalom zsoldosait látja bennük - sajnos egyre inkább jogosan -, míg a másik oldal természetesnek veszi, hogy védik őket. Csak nem értem, hogy miért. Én a következő melegfelvonulást rendőri biztosítás nélkül rendezném. Ugyanúgy, mint a Jobbik egy rendezvényét. Érdekel az eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilon.blog.hu/api/trackback/id/tr871349049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[Hungar] (törölt) · http://hungar.blog.hu 2009.09.01. 21:00:25

mi abban a provokáció? "SÁVFÓBIA?":)))
süti beállítások módosítása