Tegnap este - a vizsgaidőszak ellenére - leültem a tévé elé, hátha megudok valami érdemit a tegnapi BKV-balhéról. Arról nem szólt a Tények, hogy egy nőt halálra gázolt a metró, de hallhattuk a BKV egyik szakszervezetének [talán] szóvivőjét nyilaktkozni: menjünk biciklivel. Anyád! Persze, a kerékpár alternatíva, de azért ahhoz egy picit hideg van, azon kívül szerintem nem a legjobb dolog vizsgára, öltönyben áttekerni Pestszentimréről Újpestre. Ahogy figyeltem a híreket, megint a Kelenföldi garázs szakszervezete csinálta a fesztivált. Reggel a BKV tájékoztatása szerint az engem érintő járatok eképpen közlekedtek: a 182/282E 15-20 percenként, a 166-os 60 percenként. A reggeli csúcsban tökéletes lehetett. Ami azt illeti, valaki lásson el tanáccsal: holnap, ha kilenckor kezdődik a vizsga, mikor induljak el Újpestre, hogy lehetőleg ne Ámenre essek be?

Ami viszont felháborító volt: itthon minden szar. Jó, ezt eddig is tudtuk. Bemondták, hogy egy hét múlva sztrájkolnak a buszvezetők [erről lentebb], drágul az üzemanyag, a kormány pedig nincs tekintettel a hatályos jogszabályokra. De te, hülye magyar, ne ezzel foglalkozz! Örülj neki, hogy Dubajban átadták a világ legmagasabb épületét! Nézd, az araboknak mennyi pénzük van! Nem azzal van a bajom, hogy az araboknak van pénzük [hozzáteszem, tanulhatnánk tőlük]. A baj az, hogy ha egyszer mindenki tudja, hogy a magyar embernek most [is, mint mindig] szar, akkor miért kell az orra alá dörgölni, hogy nesze, máshol milyn jó? Ezek után csodálkozunk olyan kijelentéseken, hogy ha nem tetszik, el lehet menni?

Ami a BKV-sztrájkot illeti: Nekem 12-én lesz a leghúzósabb vizsgám. Nem szeretnék róla késni, nemhogy lemaradni. Ha a BKV dolgozói miatt nem érek be a vizsgára, az egyetemen senkit nem fog érdekelni. De engem fog, ha nem mehetek szóbelizni [szóbelire csak akkor lehet menni, ha a két írásbeli közül valamelyiket megírta a hallgató]. A BKV dolgozói sokadik alkalommal próbálják ki, hogy meddig mehetnek el a budapestieknél. Amint megszűnne a városvezetés gyámsága a cég fölött [értsd: privatizálnák, a MÁV-val együtt], vagy lenne versenyképes konkurenciája, a BKV vezetése azonnal rádöbbenne, hogy most már illene a kapott pénzt beosztani és nem zsebekbe csúsztatni. És akkor talán a sofőrök is rájönnének, hogy egy esetlegesen a berlini fal másik oldaláról érkező tulajdonos nem fog habzó szájjal könyörögni nekik a tárgyalási lehetőségért.

Mit gondoltok, meddig mehet ez így?

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilon.blog.hu/api/trackback/id/tr961647445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása