Ma van a MMM, ami miatt lezárják az Andrássy utat és a környező utcákat. Érdemes elolvasni a BKV honalpján, hogy milyen forgalmi korlátozásokkal jár a rendezvény. Ízelítőnek annyi, hogy a kisföldalatti nem áll meg a Deák tér és a Hősök tere között (akkor minek jár egyáltalán?), a Nagykörút villamosai szakaszolva járnak, illetve ha a Rendőrség beleegyezik, akkor folyamatosan, de az Oktogonon nem állnak meg. Szerintem ugyanilyen forgalmi korlátozások mellett engdélyezni lehetett volna egyéb szélsőséges felvonulásokat is. Vagy ha már azokat megtiltják, akkor ne a forgalomra hivatkozzanak. Amúgy amilyen hideg van, remélhetjük, hogy nem lesznek magamutogatók.

Amúgy kiültem volna a Gödörhöz ma szívesen, de az Erzsébet tér is áldozatává vált a lezárásoknak.

Úgy gondolom, hogy a mai napot mindenki igyekszik elrontani. Félve mennék be a városba, mert nem tudhatom, hogy éppen melegellenes tüntetőnek néznek a rendőrök, vagy melegnek a tüntetők, nem akarok semmilyen balhéba belekeveredni, és mégis ott motoszkál a gondolat, hogy vajon van-e Budapestnek olyan része, ami szép, és távol van minden szélsőséges megmozdulástól. Elítélem, egyszerű állampolgárként a szélsőjobb megmozdulását is. Egy ilyen rendezvényt nem erőszakkal kell megakadályozni. Ki lehet nyilvánítani a véleményüket, de nem erőszakkal. És be kell látni, hogy nem a homoszexuálisokkal van baj. Hanem az ő megítélésükkel. És ha a mindenkori kormány nem alkalmazna kettős mércét, akkor nem kéne szélsőségesek támadásától tartani.

Át kellene gondolni, hogy a Rendőrség jelenlegi helyzetében megengedheti-e magának, hogy a társadalomra veszélyes felvonulások egyikét megtiltja, míg a másikat nemcsak engedélyezi, hanem még védi is. A választásokkor minden bizonnyal kicserélődik a Rendőrség vezetése. Az addig hátralévő kevesebb, mint egy évet már ki kéne bírni nagyobb megmozdulások nélkül. Engedjük, hogy a Bajnai-kormány végigcsinálja, amit elkezdett, ennél mélyebbre nem kerülhetünk. És majd jövőre jöhet a jobboldal, és megmutathatja, hogy mit tud tenni értünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilon.blog.hu/api/trackback/id/tr51361659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása