Nem olyan régen került a kezembe a XVIII. kerület újsága, a Városkép. Olykor el szoktam olvasni, mert néha találok benne olyan híreket, amik nem a felkapott, privilegizált Havanna úti lakótlepről szólnak, hanem az Alacskai útiról is.

Így történt ez most is. A 11. oldalon hatalmas cím: "Fórum az Alacskai lakótelepen". Itt jegyezném meg, a lakótelepet még mndig Alacskai úti lakótelepnek hívják. Hogy egy kerületi újság  munkatársa ne tudja egy kerületi lakótelep nevét, az gáz, de a cikk folytatásában bebizonyítja, hogy mást sem tud.

A 254E jelzésű buszt eltalálta, ilyen tényleg létezik, de "Alacskabusz" sosem volt. Mindig Alacska-busz volt. A menetrend visszaállítását én is támogatom, határozottan nem tesz jót a lakótelepnek, hogy napközben csak Kőbánya-Kispest felé lehet menni.

A következő résznél ledöbbentem: "...hogy a 282, 282A busz...". Igen, ezzel a két jelzéssel sosem közlekedett autóbusz a kerületben. A régi 82, 82A, 182(gyors), 182A(gyors) jelzésű buszok számozása változott meg: 184; 182; 284E; 282E. De 282-es és 282A-s busz sosem volt, ezt a www.bkv.hu oldalon Fülep Erzsébet, a cikk írója is leellenőrizheti.

A lakossági fórumon elhangzott (a cikk a legutóbbi lakótelepi fórumról ír), hogy a 193-as busz Nemes utcában lévő megállóját ki kéne világítani. Igen, közvilágítás nem ártana, de az is jó volna, ha olyanok írnának az újságnak, akik tisztában vannak azzal, hogy 193-as jelzéssel utoljára nagyjából két éve közlekedett autóbusz a kerületben. Azóta hívták már 35/135-ösnek, jelenleg a 166/166A/266-os trió létezik.

A cikk további részével egyetértek, bár a közbiztonsági rész egy kicsit furcsa. Igen, romlott, de erről csak a lakók tehetnek. Ha nem engednék, hogy egyetlen szemük fénye a lakótelepen kóboroljon sötédedés után, talán nem kötekednének a lakótelepen élőkkel. És ha arra nevelnék őket, hogy a lépcsőházban tilos a dohányzás, nem elfogadott az üvöltözés és elviselhetetlen a mocsok amit a szotyival teremtenek.

A hajdani szép, új lakótelep ma már inkább hasonlít egy cigánytelephez. Nem a szó pejoratív értelmében, inkább a klasszikusban.

A bejegyzés trackback címe:

https://ipszilon.blog.hu/api/trackback/id/tr901394578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása